Усю наземну апаратуру для українського супутника "Січ-2" розробили і виробили в ПАТ "Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань" (Харків, НДІРВ). Про це повідомив "SQ" голова правління НДІРВ Олександр Верещак. За його словами, 35-40% апаратури на борту супутника заброньовані у НДІРВ.

За словами О.Верещака, проект запуску супутника розвивається добре (апарат вивели на орбіту 17 серпня 2011 р.). Держкомісія 17 листопада прийняла в експлуатацію супутник і систему його наземного забезпечення. "Сподіваємося, що "Січ-2" пропрацює належний час без збоїв. Це один з найсучасніших супутників, створений з використанням новітніх технологій без герметичних блоків. Майже вся апаратура в супутнику - вітчизняна", - повідомив директор НДІРВ.

За його словами, планується створити українське угруповання супутників, що передбачено космічною програмою країни. Після цього потрібно кооперуватися з іншими країнами для створення більш щільного сузір'я навколоземних літальних апаратів.

Довідка "SQ". 17 серпня 2011 р. з російської стартової бази "Ясний" Україна запустила на орбіту власний космічний апарат "Січ-2". Апарат розроблений у КБ "Південне" і зроблений на заводі "Південмаш" у Дніпропетровську. Призначений для спостереження поверхні Землі в оптичному і середньому інфрачервоному діапазонах.