Команда фізиків "PhіsTech" фізико-технічного факультету Харківського національного університету ім.В.Каразіна (ХНУ) зайняла перше місце на міжнародному студентському турнірі фізиків. Про це повідомили "SQ" у ХНУ. Турнір пройшов 18-22 березня в м.Долгопрудний (Московська обл., Росія) на базі Державного університету "Московський фізико-технічний інститут" (МФТІ). У турнірі брали участь вісім команд з Казахстану, Румунії, Росії, Словаччини та по дві команди від України і Швейцарії. Друге місце посіла команда МФТІ, третє - команда Словаччини, четверте - Швейцарії.

Як відзначили в ХНУ, МФТІ на турнірі представила команда "Легенда" - переможець торішнього турніру, Швейцарію - команда Федеральної політехнічної школи Лозанни. Всі ігри проводилися на англійській мові.

Довідка "SQ". Капітан команди "PhіsTech" - Ігор Вакульчик, керівник команди - доцент Андрій Гах.
У ХНУ працюють 24 наукові школи. Щорічно вчені університету публікують 60 підручників і 300 навчальних посібників, близько 60 монографій, близько 2 тис. 500 наукових статей і тез доповідей. У складі університету діє спільний з НАН України фізико-енергетичний факультет.