Співачка Злата Огневич представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2013". Такі результати фіналу національного відбору "Євробачення", який пройшов сьогодні, 23 грудня, в Києві.

За результатами голосування журі та інтерактивного голосування телеглядачів Огневич набрала 40 балів. На другому місці з 37 балами - Даша Медова, на третьому - Едуард Романюта (33 бали). Усього за право представляти Україну на "Євробаченні-2013" боролися 20 конкурсантів: Оксана Пекун та Максим Новицький, Марія Яремчук, Маріетта, Дмитро Яремчук, Інеш, Злата Огневич, Дует "Емоушен", Ансамбль "Гвоздівчанка", Realivanna, Тетяна Ширко, Група "ТриНіті", АнаСтесія, Аліна Гросу, Даша Медова, Олена Корнєєва, Ангелія, Едуард Романюта, Матвій Верміэнко, гурт "ДіОфільми" і Дмитро Скалозубов.

"Євробачення-2013" пройде в Мальме (Швеція), оскільки переможцем минулорічного конкурсу стала співачка Лорін з Швеції. Півфінали конкурсу заплановано на 14 травня і 16 травня, а фінал - на 18 травня 2013 року.

Нагадаємо, 1 грудня 10-річна Анастасія Петрик принесла Україні перемогу на дитячому "Євробаченні-2012".

Довідка "SQ". "Євробачення" - щорічний музичний конкурс, у якому беруть участь чинні члени Європейського мовного союзу (ЕВС). Перший конкурс пройшов у Лугано (Швейцарія) в1956 р. Від кожної країни в конкурсі бере участь один представник (соліст або гурт не більше ніж з 6 учасників), який виконуює пісню тривалістю до трьох хвилин. Після виступу всіх учасників найбільш популярна пісня визначається шляхом телеголосування, у якому беруть участь усі країни, які виступали у фіналі та півфіналі. Раніше від України в "Євробаченні" брали участь: Олександр Пономарьов (посів 14-е місце), Руслана (1-е місце), група "Гринджоли" (19-е місце), Тіна Кароль (7-е місце), Вєрка Сердючка. (2-е місце), Ані Лорак (2-е місце), Світлана Лобода (12-е місце), співачка Alyosha (10-е місце), Міка Ньютон (4-е місце) і Гайтана (15-е місце).