Г. Кернес на выборах харьковского мэра опережает А.Авакова на 1,5% - результаты экзит-полаКандидат на посаду харківського міського голови від Партії регіонів, в.о. міського голови Геннадій Кернес лідирує на виборах мера міста з 33,4% голосів. Такі результати екзит-полу, проведеного Соціологічною групою "Взаємодія", New Image Marketing Group. За даними соцдослідження, кандидат на пост мера, голова облорганізації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков набирає 31,9% голосів виборців, народний депутат України, перший секретар Харківського обкому КПУ Алла Александровська - 16,2%, не підтримали жодного кандидата 10,1 % виборців.

Окрім того, соціологи провели екзит-пол по виборах до Харківської міськради. За їх даними, Партія регіонів набирає 34,4% голосів виборців, ВО "Батьківщина" - 21,4% голосів, Комуністична партія - 13,1%, партія "Сильна Україна" - 6,1%. Жодну з партій не підтримали 8,1% виборців.

Довідка "SQ". 31 жовтня в Україні пройшли вибори до місцевих рад, а також вибори сільських, селищних, міських голів. Усі виборчі дільниці Харківської обл. відкрилися для голосування 31 жовтня. У Харківській області 1678 виборчих дільниць (597 - у Харкові і 1 тис. 81 - в області).

Харківський обласний тервиборчком затвердив 68 одномандатних мажоритарних округів у Харківській області на вибори до Харківської обласної ради.

Міський виборчком затвердив 50 одномандатних мажоритарних виборчих округів у Харкові на вибори до міської ради.

Соціологи опитували респондентів (самостійне заповнення ними анкети-бюлетеня) на виході з виборчої дільниці. Загальна вибірка дослідження - близько 5000 респондентів. Статистична похибка вибірки не перевищує 2%.