Из-за очередей за бюллетенями в Харькове люди отказываются от участия в голосовании – представитель партии "Свобода" "Робота дільничних комісій, на яких я побував, організована погано", - заявив 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" відповідальний за безпеку та інформацію Харківської обласної організації ВО "Свобода" Віктор Говоруха. За його словами, те, що на дільницях було всього по чотири столи, виділених технічним працівникам, призвели до того, що утворилося велике скупчення людей.

За його словами, "всі знають, що з 10.00 до 13.00 люди масово підуть на дільниці, але організатори не підготувалися до цього". "Люди стоять на вулиці і навіть працюють регулювальники, які запускають до приміщення дільниці по троє-п'ятеро людей. Я бачив випадок, коли молоді люди, побачивши таку ситуацію, розвернулися і пішли, щоб не стояти півгодини в очікуванні, коли можна буде зайти і проголосувати. Виникає питання, для чого це все робиться? Це робиться для того, щоб мати поле для фальсифікацій. Є тривожні сигнали, що найцікавіше почнеться після закриття дільниць. Почнуть виводити спостерігачів тих політичних партій, які не бажані владі, а залишать лише членів комісій", - зазначив В.Говоруха.

Довідка "SQ". Усі виборчі дільниці Харківської обл. відкрилися для голосування 31 жовтня. Відкриті всі 1 тис. 678 дільниць в області, ніяких подій на початку їхньої роботи не зафіксовано. 31 жовтня в Україні проходять вибори до місцевих рад, а також вибори сільських, селищних, міських голів.