"Батьківщина" обраружила на избирательных участках Харьковской обл. много нарушений - зампредседателя  облорганизации  партии В.ДудкоНовий закон про місцеві вибори дозволив сформуватися масових порушень технічного плану у виборчих комісіях. Про це 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив заступник голови Харківської обласної організації партії "Батьківщина" Валерій Дудко.

За його словами, виготовлені бюлетені мають низьку якість, вони з помилками. Бюлетенів виготовлено набагато більше, ніж планувалося. У пачках, які видавалися в комісії, різна кількість бюлетенів.

В.Дудко підкреслив, що о 8.00 не були відкриті і не почали роботу низка виборчих дільниць у Харкові та області: у Ленінському районі міста - три дільниці, Дзержинському - три, Комітерновском - три, Київському - один, Орджонікідзевському - два, Московському - вісім ; Зміївському районі області - одна, Харківському - одна, Дергачівському - дві.

В.Дудко повідомив журналістам, що різко зросла кількість голосуючих на дому. Зокрема, у Новій Водолазі збільшення голосуючих на дому доходить до 27% чисельності на дільниці. Крім цього, в медичних закладах Харкова 30 жовтня зросла кількість людей, "які раптом різко захворіли протягом одного дня".

За словами В.Дудка, 31 жовтня кандидат у депутати Харківської міськради від Партії регіонів Максим Мусєєв у Ленінському районі організував підвезення виборців до виборчої дільниці, уклавши договір з автопідприємством. "Це грубе порушення", - зазначив В.Дудко.

Також В.Дудко повідомив, що на дільниці в Боровій член дільничної виборчої комісії видавав бюлетені, не поставивши підпис. "Яка саме кількість бюлетенів видана, зараз уточнюється", - зазначив В.Дудко. За його словами, аналогічний випадок стався на дільниці на вул. Танкопія, 5. На іншій дільниці виявлена ручка з пастою, яка стирається. В Орджонікідзевському районі в списку значився будинок зі 143 квартирами. Насправді в ньому 320 квартир.

За словами В.Дудка, дуже важка ситуція склалася на виборчих дільницях у центральних районах міста та на ХТЗ: там утворилися черги, члени комісій не встигають проштампувати бюлетені і внести поправки у зв'язку зі зняттям партії "Реформи і порядок".