Повторні вибори до селищних та сільських рад пройшли 26 грудня в 24 населених пунктах Харківської області. Як повідомили "SQ" у Харківській облорганізації Партії регіонів, більшість перемогли за мажоритарною системою кандидатів у депутати представляють Партію регіонів (ПР).

Зокрема, в Балаклійському районі на виборах до сільрад більшість голосів отримали: у с.Веселе - Тетяна Майборода (ПР), с.Пришиб - Юрій Курочка (ПР), с.Савинці - Юрій Матвієнко (безпартійний);

Близнюківський район: с.Новоукраїнка - Сергій Болтнєв (позапартійний), с.Кіровське - Юрій Горобцов (ПР);

Вовчанський район: Людмила Груздо (ПР);

Золочівський район: Сергій Корнієнко (ПР), Микола Ясенів (ПР), Борис Овчаренко (ПР);

Дворічанський район: Юрій Шевченко і Раїса Бузмакова (повторне голосування, обидва - ПР);

Дергачівський район: Олександр Звєрєв (ПР), Андрій Бесєдін (ПР);

Красноградський район: Алла Данелащук, Тетяна Агеєнкова, Наталія Муха і Леонід Попов (усі - ПР);

Первомайський район: с.Грушино - Володимир Поганий (ПР);

Харківський район: до Кулінічевської селищної ради проходить Віта Кураксіна (ПР), до Хорошевської селищної ради - Сергій Олійник (безпартійний) і Дмитро Білоконь (ПР), до Циркунівської сільради - Олександр Правда (ПР), до Будянської селищної ради - Тетяна Зурашвілі (позапартійна), до Коротичанської селищної ради - Олена Пономаренко (ПР), до Височанської селищної ради - Андрій Макєєв (Зелена екологічна партія України "Райдуга").

Довідка "SQ". Вибори до місцевих рад пройшли 31 жовтня 2010 р.

Як повідомила 10 листопада перший заступник голови Харківської обласної організації Партії регіонів Олена Олешко, в області проведуть 51 повторні вибори. Вона повідомила, що перевибори відбудуться в тих округах, де на будь-яку посаду висувався один кандидат, і він набрав менше половини голосів виборців, які брали участь у голосуванні. Повторні вибори будуть проведені у Балаклійському районі - 2, Близнюківському - 3, Богодухівському - 2, Валківському - 1, Вовчанському - 2, Дворічанському - 1, Дергачівському - 1, Золочівському - 3, Ізюмському - 4, Кегичівському - 3, Краснокутському - 6, Лозівському - 6, Нововодолазькому - 2, Первомайському - 1, Печенізькому - 1, Харківському - 6, Чугуївському - 2 і в м. Лозова - 5.

Повторне голосування від повторних виборів відрізняється тим, що при повторних виборах кандидати висуваються повторно і через 60 днів після їх висунення проходять вибори, а при повторному голосуванні у виборах беруть участь ті ж кандидати.