Харківський обком Соціалістичної партії України (СПУ) через суд вимагає відновити своїх представників у списках зареєстрованих депутатів Харківської облради. Про це повідомили "SQ" в обкомі СПУ. До Харківського окружного адміністративного суду був поданий позов з вимогою визнати недійсною постанову Харківської обласної виборчої комісії від 16 листопада, якою були внесені зміни до протоколу про результати виборів до облради від 5 листопада. У постанові було зазначено, що в результаті виявленої технічної помилки при підрахунку голосів СПУ не набирає 3% голосів на виборах до облради, і три кандидати в депутати від Соцпартії виключаються зі списку обраних депутатів облради, а їх місця займуть два представники Партії регіонів і один - партії "Батьківщина".

"Ми вважаємо, що облвиборчком не усунув технічну помилку, а змінив результати виборів, оскільки ці результати вже були оголошені й оприлюднені в пресі. Крім того, ми виявили й інші технічні помилки, які, тим не менш, не позначилися на результатах виборів до облради . Наприклад, ми виявили, що кількість виготовлених бюлетенів на 800 менше, ніж кількість виданих на дільниці! Як таке може бути?" - зазначив представник обкому СПУ в суді.

За його словами, позов уже прийнято до розгляду, перше засідання суду призначене на 14.00 19 листопада.

Довідка "SQ". Три кандидати в депутати Харківської облради від обласної організації СПУ були виключені зі списку обраних депутатів Харківської облради через технічну помилку при підрахунку голосів. Таке рішення було прийнято 16 листопада Харківської обласної територіальної виборчої комісією.

У Харківській облраді буде один представник Соцпартії - Володимир Кужель, обраний за мажоритарним округом у Коломацькому районі.