Явка избирателей на местных выборах может быть невысокой - харьковский политолог
Явка избирателей на местных выборах может быть невысокой - харьковский политолог
Явка виборців на місцевих виборах може бути невисокою. Можливо, в Харкові прийдуть голосувати близько 40% виборців. Про це 14 жовтня заявив у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" харківський політолог Володимир Нікітін.

За його словами, це пов'язано, перш за все, з тим, що місцеві вибори проводяться окремо від парламентських і президентських. "Тому преференції будуть мати ті сили, у яких є стабільний електорат, люди, які на кожних виборах приходять і голосують за цю політичну силу. Це Партія регіонів, партія "Батьківщина", Комуністична партія України, - заявив В.Нікітін. За його словами, успіх також можуть мати "наднові" партії, такі як партія "Удар". За них можуть проголосувати люди, які розчарувалися в старих політиках і чекають змін.

За його словами, проекти, які займають нішу десь посередині, на кшталт "Сильної України" і "Фронту змін", знаходяться в "електоральному провалі". Вони "розпухли" завдяки засобам масової інформації, проте вони не створили стійких інститутів і структур, а також сильних команд на місцях. Тому на місцевих виборах у них не буде переваг.

За словами харківського політолога Ігоря Поліщука, явку виборців спрогнозувати складно, на дільниці може прийти і більше 50% виборців.