Партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна" серйозно стурбована тим, що влада створює умови для використання адміністративного ресурсу на майбутніх місцевих виборах. Про це 13 вересня заявила журналістам в Києві керівник експертної комісії партії з правових питань та судової реформи Олександра Павленко.

За її словами, багато схем, які раніше були випробувані в ході виборчого процесу, тепер закладено в законодавстві. Зокрема, до таких інструментів юрист віднесла суттєве розширення прав Центральної виборчої комісії (ЦВК), позбавлення представників політичних партій дорадчого голосу в ЦВК, невідповідність документів, розміщених на офіційному сайті Центрвиборчкому, нормам закону про вибори до місцевих органів влади. "Все це за потреби можна буде використовувати для того, щоб впливати на хід голосування", - відзначила О.Павленко.

Керівник партійної експертної комісії зазначила, що "Сильна Україна" вже зараз відчуває тиск з боку місцевої влади, оскільки в партії виникли проблеми з перереєстрацією первинних організацій в трьох регіонах країни. За словами О.Павленко, партія має намір домагатися дотримання законності під час виборчого процесу. "Ми готові протистояти використанню адміністративного ресурсу та захистити результати, які отримає "Сильна Україна" 31 жовтня на виборах. Наші юристи реагуватимуть на всі без винятку випадки порушень, спрямовані проти партії", - відзначила О.Павленко.

Довідка "SQ". Минулого тижня С.Тігіпко заявив, що у партії "Сильна Україна" виникли труднощі з перереєстрацією в трьох регіонах країни - у Криму, Луганській і Дніпропетровській областях. "Я так розумію, що якісь місцеві адміністратори намагаються в цих регіонах не допустити партію до виборів", - повідомив С.Тігіпко, додавши, що відповідні дії партії будуть "жорсткими й адекватними".