Харківський "Театр на Жуках" приєднався до руху "Відкриті долоні", девіз якого - "Віддай, якщо можеш. Візьми, якщо хочеш". Тепер глядач може купити в театрі квиток на спектакль і залишити його "підвішеним", тобто зарезервованим, а інший відвідувач може скористатися ним і безкоштовно подивитися виставу. Про це 31 січня повідомили "SQ" у театрі.

"У глядача, враженого виставою, з'являється шанс зробити щось хороше для іншої людини прямо "тут і зараз". А тим, хто ніколи в нас не був, наявність "підвішених місць" стане додатковим аргументом на користь відвідування театру", - зазначив продюсер театру Дмитро Терновий.

Він додав, що перше "підвішування" на виставу "Історія, розказана маленьким духом, що живе у замку за вогнищем" вже відбулося.

Інформацію про "підвішені" місця на вистави можна подивитися тут.

Довідка "SQ". Родоначальниками руху "Відкриті долоні" (також відомий під назвою "Підвішена кава") стали мешкнаці Неаполя (Італія), завсідники однієї маленької кав'ярні, які завели дивний звичай: вони взяли за правило оплачувати дві-три чашки кави, випиваючи тільки одну. Решта передплачениої кави залишалася як би "підвішеною", і її могла отримати безкоштовно будь-яка інша людина (звідси і первинна назва - "підвішена кава"). Про цю традиції кілька років тому в одному інтерв'ю вперше розповів письменник і кіносценарист Тоніно Гуерра. А за кілька років, з розвитком соціальних мереж, його слова дали поштовх громадській ініціативі в різних країнах світу. В Україні її просуває харківський журналіст Зураб Аласанія. Зараз логотип "Відкритих долонь" можна побачити на дверях близько 100 закладів у десятках українських міст: "підвішують" не тільки каву, але цілі меню, ліки, книги, послуги.

"Театр на Жуках" (від скороченої назви сел.Жуковского, на території якого розташований театр) - один з наймолодших недержавних театрів Харкова. Свій перший спектакль ("Вибір" за п'єсою Григорія Горіна "Забути Герострата") театр показав 16 грудня 2007 р. Ця дата стала днем ​​народження театру. Зараз у репертуарі театру - п'ять спектаклів: "Вибір", "Єхай" за однойменною п'єсою Ніни Садур, "Дванадцята ніч" за однойменною п'єсою Вільяма Шекспіра, "We care a lot" за п'єсою "Блазні" Д.Тернового і "Пластилін світу" за казкою Е.Клюєва. Театр є володарем "Срібної маски" міжнародного театрального фестивалю "Південні маски" (Миколаїв, квітень 2010 р.). Усі роботи поставлені режисером О.Терновою. Трупа складається переважно з непрофесійних акторів. Театр має камерний зал, розрахований на 40 глядачів, який обладнаний у приватній гімназії "Очаг".