Харьковский театр кукол откроется после ремонта в сентябреХарківський державний академічний театр ляльок ім.Афанасьева буде відкритий після реконструкції на початку наступного театрального сезону. Про це 18 липня в ефірі радіо "Слобожанщина" повідомив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За його словами, раніше планувалося, що ремонт у приміщенні театру буде закінчений у травні, але з певних об'єктивних причин зробити цього не вдалося.

"Я і раніше не раз заявляв, що для нас терміни введення в експлуатацію грають другорядну роль. Найголовніше - це якісно виконані роботи", - підкреслив Кузнєцов. Начальник облуправління зазначив, що вересень - це, найімовірніше, вже остаточний термін закінчення ремонту.

 

Довідка "SQ". 1 липня 1968 р. Харківський театр ляльок отримав будівлю, в якій працює і зараз (пл. Конституції, 24). Це приміщення колишнього банку було побудоване 1907 р. за проектом академіка А.Бекетова (пам'ятник архітектури) і реконструйовано Б.Клейном і О.Любомиловою спеціально для театру ляльок.

На реконструкцію театру Кабінет міністрів виділив 1 млн.грн. Ще 57 тис. грн. було виділено з обласного бюджету. Ремонт театру почався в листопаді 2011 р. На час ремонту спектаклі театру демонструвалися в Центрі культури Київського району (вул. Скрипника, 7).