Виставка живопису Євгена Світличного "Літо взимку" відкриється 22 січня в галереї сучасного мистецтва "АС" (вул. Чернишевська, 13, офіс 508, початок о 18.00). "Нова виставка автора, на відміну від попередніх проектів, носить характер "істинного живопису". Тут немає концепції, немає багатофігурних або абстрактних композицій, немає соціальної тематики", - повідомив сайт "Культурна столиця".

Світличний представить пленерні полотна, написані в сел. Бабаї Харківського району. Як зазначено на сайті, ці пейзажі-натюрморти "підкорюють своєю природною легкістю і чуттєвою соковитістю фарб". За словами самого художника, багато років він працював тільки в майстерні, і серія робіт, написаних з натури влітку 2012 р., далася йому легко і радісно, ​​подарувавши стан єднання з природою.

Виставка працюватиме до 11 лютого.

Довідка "SQ". Є.Світличний народився 1948 р. у Каунасі (Литва). У 1973 р. закінчив Київський державний художній інститут. З 1999 р. - член Національної спілки художників України. Працює викладачем малюнка і живопису на архітектурному факультеті Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури. Роботи зберігаються в музеях і приватних колекціях у різних країнах світу.