Харківський театр для дітей та юнацтва розпочав здійснення проекту співпраці з обдарованими дітьми, підлітками та студентською молоддю. Про це повідомив сайт "Культурна столиця". У планах театру - навчати дітей акторської майстерності, надавати дитячим театральним колективам сцену для виступів, а також надавати допомогу юним акторам.

Одним з перших партнерів проекту театру стала дитяча школа мистецтв № 6 Дзержинського району Харькова. Творча зустріч акторів театру з колективом театрального відділення школи і прем'єра вистави "Чарівна лампа Аладіна" за мотивами п'єси Михайла Непряхіна відбудеться 21 грудня. У виставі зайняті юні артисти школи. До цієї прем'єри готувалися два навчальні роки, у травні 2011 р. на звітному концерті школи на малій сцені Харківського національного академічного театру опери та балету був презентований уривок з вистави.

Довідка "SQ". Харківський театр для дітей та юнацтва починає свою історію з 1920 р. Тоді був відкритий перший в Україні Державний театр для дітей. У 1933 р. театр змінив назву на Театр юного глядача. У роки Великої Вітчизняної війни був евакуйований до Сибіру, ​​відроджений у Харкові 1960 р. З 1993 р. називається Театром для дітей та юнацтва. У репертуарі театру - різні за стилем та жанром вистави для дошкільного, молодшого, середнього та старшого шкільного віку та для дорослих глядачів.