На правозащитном кинофестивале "Ступени" в Харькове покажут фильмы из 55-ти странV міжнародний правозахисний кінофестиваль "Сходи" пройде 8-12 березня в Харкові. В рамках фестивалю відбудуться покази художніх, документальних, короткометражних та анімаційних фільмів, присвячених темі прав людини, захисту тварин і природи, а також фільмів на філософську та соціальну тематику. Про це 15 лютого повідомив "SQ" президент фестивалю, харківський кінорежисер Ігор Парфьонов.

За його словами, для участі у фестивалі надійшло понад 500 фільмів з 70 країн світу. Комісія відібрала 250 картин з 55 країн. Найбільша кількість робіт прийшла з Ірану, Іспанії, Росії, США, Франції та України. Покази фільмів проходитимуть в кінотеатрі "Боммеръ" (початок сеансів о 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 і 20.00). Фестиваль має близько 20-ти різних номінацій. Нагородження переможців відбудеться 11 березня в Кінотеатрі ім. О.Довженка.

І.Парфьонов зазначив, що волонтери ООН із близько 20-ти країн світу здійснили переклад фестивальних фільмів російською мовою, і тепер заплановані до показів картини містять субтитри.

Довідка "SQ". Вхід на покази вільний.

Кінофестиваль "Сходи" заснований 2007 р. Проходить за підтримки ООН в Україні, програми "Волонтери ООН" в Україні, Міністерства культури і туризму України, Національної спілки кінематографістів України, WSPA (Всесвітнього товариства захисту тварин. Головна мета кінофестивалю - звернути увагу суспільства на забобони та жорстокість у сучасному світі, в якому приниження людських прав переплітається зі знищенням живого оточуючого світу; кінороботи покликані допомогти зрозуміти людству, що кожен несе відповідальність за все, що відбувається навколо нього.