Виставка картин "Бузок по-харківськи" відкриється 15 травня в Харківському національному академічному театрі опери та балету                      ім. М. Лисенка. Вона відбудеться в рамках другого міжнародного кінофестивалю "Харківський бузок". На виставці будуть представлені роботи із зображенням бузку, виконані харківськими художниками. Про це журналістам повідомила головний художник міста Світлана Дуденко.

За її словами, всього експонуватиметься близько 30 робіт різних художників - як відомих, так і молодих. Деякі картини харків'яни зможуть побачити вперше. Народний художник України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Віктор Ковтун представить на виставці сім живописних творів із бузком, два з яких, за його словами, "зовсім свіжі". "У його роботах ця квітка ожила та зображена по-новому", - відзначила  С. Дуденко.

Виставка буде працювати всі дні фестивалю (до 19 травня), після чого її буде переміщено до художнього салону "Смальта" (вул. Мироносицька, 45). "Серед наших художників тема бузку дуже популярна. Вони пишуть її, не розраховуючи на комерційну винагороду. Харків'яни дуже прив'язані до цієї квітки. Бузок - це добрий символ нашого міста, - відзначила С. Дуденко. - На виставці буде таке різноманіття бузку, як у бузковому саду".




 

Довідка "SQ". Другий міжнародний кінофестиваль "Харківський бузок" відбудеться з 15 до 19 травня 2010 р. Організатор - Харківська міськрада. Для участі у фестивалі приймаються фільми, хронометраж яких не перевищує 30 хв. Також у рамках фестивалю відбудеться прем'єра "Великого солдатського реквієму" композитора Володимира Дашкевича, написаного до 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, творчі зустрічі з французькими акторами П'єром Рішаром і Мілен Демонжо, народними артистками Росії Наталією Фатєєвої та Оленою Яковлевою, з оператором Миколою Сологубовскім, українським музикантом, що зараз мешкає у Франції, Володимиром Шпіневим і французькою кіноактрисою Катею Ченко. Кінорежисери Володимир Фокін та Алла Сурікова проведуть майстер-класи. Крім того, в саду ім. Т. Шевченка відкриють Алею почесних гостей "Харківський бузку".