Виставка сучасного мистецтва "Тріо харківських художників" відкрилася 8 грудня в приміщенні виставкового центру "Куб" (вул.Петровського, 37). В експозиції представлено понад 50 робіт трьох сучасних художників - Наталії Токар, Михайла Кузнєцова і Петра Мордовіна.

Як розповіла "SQ" організатор виставки Ганна Головкіна, основне місце у творчості Токар займають морські пейзажі. Але зустрічаються в роботах художниці й інші пейзажі, зокрема, харківські вулиці, а також квіти і тварини. У творчості Кузнєцова кордони жанру стираються. Техніка художника - експресивна, і впливає на глядача через підсвідомість. У своїх роботах Кузнєцов звертається як до біблійних мотивів, легенд, оповідей, так і до сучасних сюжетів. Мордовін працює в таких жанрах, як пейзаж і портрет. Особливо багато в його творчості картин, присвячених жінкам. Головні інструменти творчості цього митця - мінімалізм, простота, недомовленість і легкість.

Виставка працюватиме протягом двох місяців. Однак через кожні тиждень-два експозиція виставки буде мінятися. Відвідувачам будуть представлені нові картини інших сучасних художників Харківщини.

Як зазначила Головкіна, картини, представлені на виставці сучасного мистецтва, можна купити. Вартість картин коливається від 600 до 6 тис.грн. За словами Головкіної, всі гроші, виручені з продажу картин, підуть на видання книги "Художники і скульптори Слобожанщини".

"Ми вже п'ять місяців працюємо над цією книгою. Оскільки вважається, що одна з найсильніших художніх шкіл - у Харкові, то виникло бажання розповісти мешканцям і гостям нашого міста про тих талановитих художників і скульпторів, які тут живуть і працюють", - підкреслила організатор виставки. За її словами, в книзі йтиметься про більш, ніж 80 художників і скульпторів Харківщини, яким від 16 і до 75 років, і чиї роботи заслуговують на особливу увагу.