Харківська обласна філармонія 13 серпня відкриває цикл загальнодоступних концертів. Як повідомили "SQ" в філармонії, музичний сезон стартує тільки на початку вересня, і цикл придумали для того, щоб не позбавляти слухачів музики і в міжсезоння. Концерти названі загальнодоступними, тому що вони будуть дуже доступні за ціною: вартість квитків складе 10 - 30 гривень.

За інформацією філармонії, цикл відкриють подвійним концертом для скрипки і фортепіано з оркестром Ф. Мендельсона. Головний диригент - заслужений діяч мистецтв України Юрій Янко, солісти - Іван Конєв (фортепіано) та Наталія Мойсеєва (скрипка).

Пройдуть також концерти для майбутніх мам "Ефект Моцарта", "Пісні мого серця", а також вечір фортепіанної музики, присвячений 200-річчю від дня народження Ф. Ліста, та ряд інших концертів. Завершиться цикл загальнодоступних концертів 28 серпня. У цей день у концерті візьмуть участь іноземні виконавці з Кореї.

Довідка "SQ". Концертний сезон Харківської обласної філармонії завершився 29 червня в будинку органної та камерної музики, де за участю академічного хору ім. В. Палкіна, оркестру, органу і солістів філармонії прозвучала "Маленька урочиста меса" Дж.Россіні. 2 липня урочисте закриття сезону пройшло в концертному залі філармонії. Оркестр під керівництвом Ю. Янка виконав симфонію французького композитора Сезара Франка.