В Харьковском аэропорту ввели в эксплуатацию новое навигационное оборудование Основна частина світлосигнального і радіонавігаційного обладнання нової злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту "Харків" 26 грудня офіційно введена в експлуатацію. Про це повідомили "SQ" у прес-службі групи "DCH" (Київ; до складу групи входить оператор аеропорту "Харків" - компанія "New Sуstems AM"). Нове обладнання дозволить використовувати смугу з повним навантаженням. Зокрема, нова смуга аеродромного комплексу зможе приймати повітряні судна в будь-який час доби і при поганих погодних умовах.

Як відзначили в прес-службі, враховуючи нові обставини, в аеропорту зняті введені раніше обмеження польотів. В останній тиждень грудня будуть відновлені рейси авіакомпаній "Air Arabia" (рейс Харків - Шарджа), "Flydubai" (рейс Харків - Дубаї), "МАУ" (рейси Харків - Хургада, Харків - Шарм-ель-Шейх), які були скасовані через роботи, пов'язані з ремонтом старої і введенням в експлуатацію нової ЗПС. Окрім того, найближчим часом регулярні рейси за маршрутом Харків - Москва почне виконувати найбільша російська авіакомпанія "Трансаеро".

Довідка "SQ". Нова злітно-посадкова смуга міжнародного аеропорту "Харків" прийняла перші рейси 29 листопада 2011 р. Раніше були здані в експлуатацію привокзальна площа і новий пасажирський термінал (обидва - влітку 2010 р.), а також VIP-корпус і тимчасовий аеровокзал (обидва - восени 2011 р.). Довжина нової ЗПС складає 2 тис. 500 м, що дозволяє їй приймати середньомагістральні повітряні судна "Boeing" і "Airbus".

Міжнародний аеропорт "Харків" реконструюється в рамках підготовки до проведення Євро-2012. Реконструкція здійснюється у форматі приватно-державного партнерства. Загальна сума інвестицій бізнесмена Олександра Ярославського в проект складає 107,2 млн.дол. (були реконструйовані аеровокзальний комплекс і прилегла територія). З держбюджету на реконструкцію аеродромного комплексу (включаючи будівництво аеродромно-диспетчерської вежі) було виділено 191,3 млн.дол.