"Найкрасивіша футбольна форма на чемпіонаті Європи 2012 р., що проходить в Україні та Польщі - у збірної України", - заявив "SQ" фешн-дизайнер Костянтин Пономарьов. За його словами, у цієї форми "є конкретна логіка, вона якась абсолютно домашня". "Відчуття тонкої плетеної бабусею футболочки, витончені принти, витончені блакитні строчки. Вона, за великим рахунком, бездоганна", - зазначив він.

В аутсайдерах, на думку дизайнера, - форма збірних Росії та Польщі. "У збірної Росії триколор вийшов якийсь вузенький, тому що форма червона. Червоний колір прапора злився з самою формою, і видно тільки дві смужки прапора - білу і синю. У збірної Польщі був прямокутник червоного кольору на грудях, і форма вийшла роздроблена, не цільна", - розповів К.Пономарьов. За його словами, дизайн форми інших команд йому сподобався.

Він звернув увагу на тенденцію, згідно якої практично всі футбольні команди прагнуть до колірної локальності. "Якщо це червоне, то це червоне. І все рідше вже можна побачити чорні шорти і білу футболку", - зазначив дизайнер.