Двое харьковчан украли у голландца палатку43-річний громадянин Нідерландів 19 червня звернувся до Київського райвідділу міліції Харкова із заявою про зникнення свого намету. Про це повідомив сайт Головного управління МВС України в Харківській області.

В цей же день співробітники міліції разом з охоронцем "Orange camp" у Журавлівському гідропарку затримали за підозрою в скоєнні злочину двох раніше судимих ​​за крадіжки харків'ян 26-ти і 24-х років. Намет повернули власнику.

Як встановили правоохоронці, чоловік, який постарше, виконував роботи з демонтажу кемпінгу. Побачивши, що один з наметів виявилася у воді, він зателефонував своєму знайомому і запропонував під виглядом відпочиваючого уплав дістатися до того місця, щоб викрасти намет. Однак охоронець кемпінгу затримав злодія, як тільки той дістався до берега, і відразу зателефонував до міліції.

Слідчий відділ Київського райвідділу міліції порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.185 Кримінального кодексу (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, передбачає покарання у вигляді арешту терміном від трьох до шести місяців або обмеження волі терміном до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін). Підозрювані знаходяться на підписці про невиїзд.