Харьковский аэропорт за десять дней Евро-2012 обслужил 750 рейсовМіжнародний аеропорт "Харків" з 8 до 18 червня, в період проведення в місті матчів Євро-2012, обслужив 750 зльотів-посадок повітряних суден з 52 тис. 500 пасажирами на борту. Це в три рази більше зльотно-посадкових операцій і майже в 4,5 рази інтенсивніший пасажиропотік, ніж за стандартного режиму за аналогічний період часу. Про це "SQ" повідомили в прес-службі компанії "DCH" (Київ; до групи входить компанія "New Sуstems AM", яка є оператором міжнародного аеропорту "Харків" - "SQ").

За інформацією прес-служби, за 4-5 післяматчевих годин кожного ігрового дня харківський аеропорт відправляв ту ж кількість уболівальників, яка прибувала до Харкова за дві передматчевих доби. При цьому, як запевняють у "DCH", усі регулярні рейси, які за часом збіглися з періодами пікового завантаження аеропорту гостями Євро-2012, були відправлені без єдиної затримки.

"У період проведення матчів Євро-2012 у Харкові ми приділили найбільшу увагу безпеці польотів. Незважаючи на те що реконструкція аеродромного комплексу була завершена незадовго до початку турніру, всі служби працювали злагоджено", - підкреслив директор компанії "New Sуstems AM" Володимир Васильченко.

Довідка "SQ". Раніше повідомлялося, що досвід роботи міжнародного аеропорту "Харків" під час Євро-2012 стане орієнтиром для підготовки аеропорту міста Сочі, який у 2014 р. буде приймати гостей Зимових Олімпійських ігор. Про це за підсумками візиту до Харкова заявив генеральний директор аеропортової групи "Базель Аеро" (Краснодар, Сочі, Анапа, Геленджик) Сергій Лихарьов.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. проходить у Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймають матчі фінального турніру чемпіонату. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграла збірна Нідерландів: 9 червня голландська збірна провела зустріч зі збірною Данії, 13 червня - зі збірною Німеччини, 17 червня - зі збірною Португалії. Усі матчі проходили на стадіоні "Металіст".