Сегодня Харьков попрощается с Евро-2012Сьогодні, 17 червня, на стадіоні "Металіст" пройде останній матч Євро-2012 в Харкові: о 21.45 на поле вийдуть команди групи "В" - Нідерланди та Португалія. Головний арбітр зустрічі - Нікола Ріццолі (Італія). Телетрансляцію матчу будуть вести канали "Перший національний" і ТК "Футбол".

Увечері в Харкові очікується ясна погода, температура - плюс 22 град.

Раніше ці дві збірні зустрічалися 10 разів. Португальці перемогли в 6 матчах, 3 рази команди зіграли внічию і лише в одному випадку перемогли голландці. В останні роки ці збірні двічі зустрічалися на великих футбольних турнірах. У 2004 р. в півфіналі чемпіонату Європи в Португалії господарі здобули перемогу 2:1, в 2006 р. на чемпіонаті світу в Німеччині в матчі 1/8 фіналу Португалія також перемогла з рахунком 1:0. Цей матч відомий тим, що в ньому суддя видалив по два гравці суперників.

З 10.00 в Харкові почала працювати фан-зона на пл.Свободи. Крім того, о 18.30 від пл.Свободи до стадіону "Металіст" розпочнеться традиційне і остання хода голландських уболівальників.

Нагадаємо, що в день матчу в Харкові зміниться рух транспорту. Навколо стадіону "Металіст" створять транспортний периметр, обмежений пр. Гагаріна - пл. Руднєва - пр. Московським - вул. Польовоюй - пер. Золотим - пр. Гагаріна. З 6.00 ранку до 2.00 ночі проїзд на територію периметра буде обмежений, за 4 год. до проведення матчу рух транспортних засобів у межах периметра забороняється.

Метро сьогодні працюватиме цілодобово. Однак станції "Спортивна" і "Метробудівників ім.Ващенко" закриті для висадки та посадки пасажирів (поїзди на цих станціях не зупиняються).

Другий матч групи "В" пройде на стадіоні "Арена Львів". В ньому зустрінуться команди Німеччини і Данії. Початок - також о 21.45.