Збірна Португалії з футболу увечері 16 червня провела відкрите тренування на харківському стадіоні "Металіст". У складі португальців на газон харківського стадіону вийшли Кріштіану Роналду, Пепе, Бруно Алвеш та інші футболісти. Португальці почали тренування не з пробіжок, а з роботи з м'ячем. Після цього пішли розминочні вправи.

Перед тренуванням головний тренер збірної Португалії Паулу Бенту взяв участь у прес-конференції напередодні матчу з Нідерландами. "Голландці, які не набрали жодного очка, з перших хвилин гри підуть вперед. Наше ж перевага - миттєве прийняття рішень і самовіддача. Звичайно, голландці люблять контролювати м'яч, демонструвати техніку, диктувати темп зустрічі. Але ми не збираємося тільки контратакувати, зосередившись на обороні. Ми не будемо грати на нічию, ми збираємося перемагати. А значить - контролювати м'яч, атакувати, бити по воротах. Але якщо ж трапиться так, що ми упустимо свій шанс і не пройдемо далі, це буде не тільки наш провал, а й заслуга суперника", - зазначив П.Бенту.

Тренування на харківському стадіоні вчора провела і збірна Нідерландів. Головний тренер голландців Берт ван Марвейк зазначив, що цей матч для його команди буде як фінальний. "Враховуючи, що збірна Німеччини може здолати датчан, то голландцям треба докласти всіх зусиль, щоб перемогти збірну Португалії з перевагою в два м'ячі. Буде важкий матч, в якому буде багато жовтих і навіть, можливо, червоних карток. Але наші футболісти до цього готові . Нам треба вигравати", - підкреслив Б. ван Марвейк.

Довідка "SQ". Матч третього туру групового турніру фінальної частини Євро-2012 між збірними Португалії і Голландії відбудеться на харківському стадіоні "Металіст" сьогодні, 17 червня, початок - о 21.45. Після двох турів у групі "В" з максимальним результатом у 6 очок лідирує збірна Німеччини. Друге місце ділять команди Данії та Португалії (по 3 очки), замикає турнірну таблицю з нульовим результатом команда Нідерландів.