Володар Золотого м'яча 1965 р., один з кращих футболістів світу 70-річний Ейсебіо (Еузебіу да Сілва Феррейра) 16 червня разом зі збірною Португалії прилетів до Харкова. Цю інформацію "SQ" підтвердили в Департаменті з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради. Ейсебіо вирішив підтримати португальську збірну, яка сьогодні, 17 червня, зіграє проти збірної Нідерландів у матчі третього туру групового раунду фінальної частини Євро-2012.

Також, як повідомили "SQ" в Департаменті Євро-2012, на сьогоднішній матч прилетіла і перша леді Грузії (дружина президента Грузії Михайла Саакашвілі) Сандра Рулофс Елісабет, яка є голландкою за походженням (має два громадянства - Нідерландів та Грузії).

Довідка "SQ". Ейсебіо (нар. 25 січня 1942) - португальський футболіст мозамбіцького походження, нападник. Відомий своїми виступами за лісабонську "Бенфіку" і збірну Португалії. У складі "Бенфіки" зіграв 715 матчів і забив 727 голів. За збірну Португалії зіграв 64 матчі і забив 41 гол. Бронзовий призер чемпіонату світу 1966 р., одіннадцатікратний чемпіон Португалії, п'ятиразовий володар Кубка Португалії. Кращий футболіст Європи 1965 р., кращий бомбардир чемпіонату світу 1966 р., дворазовий кращий футболіст Португалії, семиразовий кращий бомбардир чемпіонатів Португалії, триразовий кращий бомбардир Кубка європейських чемпіонів, дворазовий володар "Золотої бутси".

17 червня в Харкові на стадіоні "Металіст" відбудеться матч третього туру групового раунду фінальної частини Євро-2012 Нідерланди-Португалія (початок о 21.45). В цей же день напередодні матчу відбудеться традиційна хода голландських уболівальників, які пройдуть пішки від площі Свободи до харківського стадіону "Металіст" (початок - о 18.30).