Конкурсні комісії завершили відбір студентів для роботи в пасажирських поїздах під час проведення Євро-2012. Про це повідомили "SQ" у прес-службі ДАЗТ "Укрзалізниця" з посиланням на заступника генерального директора адміністрації Леоніда Лобойка. За його словами, всього відібрано 258 осіб, у тому числі 50 - для роботи на поїздах Південної залізниці. Обирали зі студентів залізничних ВНЗ, які знають англійську мову.

Як зазначив Л.Лобойко, крім цього, для уболівальників і гостей країни на вокзалах приймаючих Євро-2012 міст будуть працювати спеціально підготовлені волонтери зі знанням іноземної мови. Вони допоможуть знайти шлях, наприклад, до стадіону або до потрібного об'єкту. Також на вокзалах станцій Донецьк, Львів-Головний, Київ-Пасажирський уже працюють по одній квитковій касі для обслуговування англомовних пасажирів. На станції Харків-Пасажирський працюють чотири такі каси.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві. У Харкові пройдуть три матчі групового етапу турніру: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.