Харківська національна академія міського господарства готує гуртожитки для розміщення гостей Євро-2012. Про це, відповідаючи на питання "SQ", повідомив журналістам ректор ВНЗ Володимир Бабаєв. За його словами, в одному з гуртожитків розмістяться і будуть жити близько місяця 240 працівників мережі "McDonald’s", а в іншому готується близько 300 місць для проживання футбольних фанатів. Фанати з якої країни будуть мешкати в гуртожитку, поки не розкривається. Гуртожитки розташовані на вул.Отакара Яроша.

Як зазначив В.Бабаєв, проблем з підготовкою гуртожитків немає, оскільки їх рівень і так був досить високим порівняно зі студентським житлом інших харківських вишів. Коли ВНЗ давав згоду на розміщення фанів, враховувалося, що студентів можна розселити у гуртожитку Технікуму зеленого господарства. Цей гуртожиток використовується як готель для студентів та аспірантів-заочників (ціна проживання - 46 грн./доба). Всього до гуртожитку може бути поселено 120 осіб. ВНЗ може ще збільшити кількість місць проживання для гостей Євро-2012, якщо буде така потреба.

За словами В.Бабаєва, виш не бере участі у державній програмі підготовки харківських гуртожитків для Євро-2012 і кошти з держбюджету не отримує. Під Євро-2012 вартість проживання для фанів буде розрахована виходячи з витрат і рентабельності.

Ректор зазначив, що у ВНЗ є факультет готельного господарства та туризму, на якому навчається багато студентів, які володіють англійською мовою. Зі студентів цього факультету буде сформована команда, яка буде підтримувати порядок у гуртожитку. "Ми плануємо добитися того, щоб робота студентів була оплачена", - зазначив В.Бабаєв.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату.

Згідно з жеребкуванням Євро-2012, що відбулося 2 грудня, в Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.