Во время матчей Евро-2012 в Харькове в разы увеличивается нагрузка на мобильные сетиЗ початку чемпіонату Європи з футболу навантаження на мобільні мережі в Харкові збільшилося в кілька разів, однак вони не перевищили навантаження під час свят, наприклад на Новий рік, Різдво та 8 Березня. Про це, відповідаючи на питання "SQ", повідомили в харківській філії оператора мобільного зв'язку "Київстар".

Під час матчу між збірними Нідерландів і Данії, який проходив на стадіоні "Металіст" 9 червня, голосовий трафік у районі стадіону в мережі "Київстар" зріс у 1,5 рази, а обсяг закачаного інтернет-трафіку збільшився у 4 рази. Під час матчу Україна-Швеція, який відбувся 11 червня, голосовий трафік у районі фан-зони на пл. Свободи також зріс у 1,5 рази, а інтернет-трафік-більш ніж у 5 разів.

З початку Євро-2012 загальний приріст бази роумерів (користувачів послуги міжнародного роумінгу - "SQ") у мережі "Київстар" у приймаючих містах у середньому становить понад 16 тис. Це більш ніж у два рази більше порівняно з таким же періодом червня 2011 р., звичайного літнього місяця. Найбільша концентрація іноземних гостей зафіксована 9 червня в Харкові та у Львові, 11 червня в Києві та Донецьку. Найбільше роумерів, які користуються мережею "Київстар" під час чемпіонату, прибули з Росії (більше 30%).

Як повідомили "SQ" у компанії мобільного зв'язку "МТС Україна", 9 червня на матчі на стадіоні "Металіст" і в місцях скупчення вболівальників знаходилося близько 150 тис. абонентів цього оператора. Найбільш популярною послугою під час матчу став мобільний доступ до інтернету - в цей день харківські і львівські абоненти МТС створили інтернет-трафік загальним обсягом близько 15 ГБ, що більш ніж у 20 разів перевищило активність абонентів у звичайні дні.

На другому місці за популярністю під час матчу 9 червня були дзвінки телефоном - їх кількість була в 4 рази більша, ніж зазвичай. На стадіоні і фан-зонах Харкова було зафіксовано близько 200 тис. дзвінків. При цьому найбільше дзвінків довелося на кінцівку матчу - близько 21.00. Під час матчу було надіслано 60 тис. SMS. У компанії відзначили, що сплеск інтернет-трафіку і відправки повідомлень припав на час, коли був забитий гол - на 24-й хвилині.

Обидва оператори мобільного зв'язку підкреслили, що підготували свої мережі і канали обслуговування клієнтів до прийому іноземних гостей Євро-2012, збільшили пропускну здатність мереж у місцях збору уболівальників: на стадіоні, в фан-зоні, на вокзалах, в аеропорту і місцях розселення вболівальників.

Довідка "SQ". Чемпіонат Європи з футболу, який приймають Польща та Україна, відкрився 8 червня у Варшаві (Польща). Він триватиме до 1 липня. Харків приймає три матчі групового етапу, в усіх поєдинках грає збірна Нідерландів: 9 червня зіграла із збірною Данії (рахунок - 0:1), 13 червня - з Німеччиною (рахунок - 1:2) і 17 червня зіграє з Португалією (початок о 21.45 ). Усі матчі проходять на стадіоні "Металіст".