Из-за пристрастия фанатов к пиву транспортная милиция решила усилить охрану скоростного поезда Харьков-Киев

Сьогодні вранці, 14 червня, потяг "Hyundai" з футбольними уболівальниками вирушив з Харкова до Києва з посиленими заходами безпеки. Про це 14 червня повідомив журналістам заступник начальника управління МВС на Південній залізниці Анатолій Толмачов. За його словами, після вчорашнього матчу Євро-2012 до Києва потягом вирушили 68 іноземних уболівальників. При цьому, якщо звичайно в поїзді чергують два співробітники лінійної міліції, то цього разу чергували 8 осіб.

А.Толмачов пояснив, що "іноземні вболівальники полюбляють пиво, яке в Україні дешевше, ніж у тих країнах, звідки вони прибули, тому міліціонери вирішили підстрахуватися". "Потрібно відзначити, що іноземці дуже шанобливо ставляться і до своїх поліцейських, і до українських міліціонерів (набагато поважніше, ніж вітчизняні вболівальники). Про всяк випадок ми підсилили патруль у поїзді", - зазначив А.Толмачов.

За його словами, всього в період Євро-2012 на Південному вокзалі працює 80 патрульних міліціонерів в одну зміну. Такої щільності патрулів на вокзалі не було навіть за часів СРСР. Окрім цього, патрулюються й інші вокзали ПЗ. "Нашим міліціонерам допомагають співробітники з Полтави і 50 військових з 36-го об'єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту. За період Євро-2012 ніяких порушень не було", - повідомив А.Толмачов. За його словами, всього за цей час на Південний вокзал прибуло близько 8 тис. іноземних уболівальників.

Довідка "SQ". 13 червня на стадіоні "Металіст" (Харків) відбувся матч другого групового турніру Євро-2012 групи "Б" Нідерланди-Німеччина (рахунок - 1:2).