На час Євро-2012 у харківському метрополітені були розроблені спеціальні графіки руху поїздів. Про це 14 червня повідомив журналістам заступник генерального директора КП "Харківський метрополітен" з експлуатації Анатолій Однорогов. За його словами, в матчеві дні метрополітен функціонує всю ніч. Окрім того, інтервал руху поїздів у ці дні не перевищує трьох хвилин на всіх лініях.

У всі інші дні протягом чемпіонату метро в Харкові працює в стандартному режимі, але в той же час інтервали між подачею складів усе одно скорочені. Так, максимальний інтервал руху становить 5 хвилин навіть у пізній час.

Також А.Однорогов зазначив, що іноземні гості частіше використовують в метро разові квитки, ніж електронні картки. "Іноземці дуже дисципліновані: у них завжди приготовлені дрібні купюри", - підкреслив заступник директора метрополітену.

Крім того, А.Однорогов повідомив, що поки не спостерігалося істотного збільшення пасажиропотоку, оскільки багато харків'ян у вихідні дні виїжджали за місто, і таким чином був компенсований приріст з боку іноземних уболівальників.

Довідка "SQ". Нагадаємо, що 9 червня, в день матчу Нідерланди - Данія, голландських уболівальників з Салтівки перевозили в центр спеціальним складом метро. Так, 9 червня для голландських уболівальників, які живуть у наметовому містечку на Журавлівці, на найближчу до кемпінгу станцію метро "Героїв Праці" подали спеціальний склад, який у два заходи доставив їх до фан-зоні.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та України з 8 червня до 1 липня. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Харкові всі три матчі групового етапу грає збірна Нідерландів. Так, 9 червня голландська збірна провела матч зі збірною Данії, 13 червня - зі збірною Німеччини. 17 червня збірна Нідерландів зіграє зі збірною Португалії. Усі матчі проходять на стадіоні "Металіст".