Иностранные болельщики часто садятся не в ту машину такси, которую вызывалиІноземні вболівальники, які приїхали до Харкова на матчі Євро-2012, не дуже часто користуються послугами таксі. Як розповіли "SQ" у службі таксі "Харків", іноземці досить рідко замовляють машини. Якщо замовлення все ж надходить, то його роблять для іноземців волонтери або гіди. Часто виникає така проблема: таксі приїжджає, а клієнти з інших країн уже виїхали, оскільки вони вийшли, побачили будь-яке таксі і скористалися ним, не з'ясовуючи, чи та ця машина, яку вони замовляли. "У них немає практики ідентифікувати машину саме тієї служби, послугу якої вони замовили. Особливо біля фан-зони іноземці сідають до будь-якої машини і не звертають уваги на ціну", - уточнили в службі таксі.

У службі таксі "Своє" розповіли, що напередодні чемпіонату спеціально набрали до штату співробітників, які володіють англійською мовою. "Якщо оператор не володіє мовою, то він відповідає завченими фразами і говорить іноземцеві, що йому зараз зателефонують. Після чого клієнту вже телефонує співробітник, який знає мову. Також ми провели опитування серед водіїв, щоб знати, хто і на якому рівні може спілкуватися. І при виклику машини іноземними вболівальниками намагаємося завжди відправляти таксі з водієм, який володіє англійською мовою", - відзначили в службі таксі "Своє". Іноді самі вболівальники зупиняють машину. "На наше здивування, вони часто називають конкретну адресу або ж за допомогою мобільного телефону пишуть, куди їм треба", - розповіли в службі таксі "Своє".

При замовленні машини іноземними вболівальниками вартість поїздки не змінюється. "Ми чули, що таксисти возять іноземців за завищеними тарифами. Можливо, тому багато водіїв служб таксі пішли у відпустку, щоб попрацювати на себе, тому що в службі тарифи і порядок роботи суворо регламентовані", - розповіли в службі таксі "Харків".

Якщо вболівальник ловить машину сам, то він і водій самі домовляються про вартість поїздки. "Днями був такий випадок: біля фан-зони голландський уболівальник зупинив машину і попросив відвезти його  і  трьох дітей" до клубу "Місто". Так вони крім стандартної оплати залишили ще 70 гривень чайових", - розповіли в службі таксі "Граніт" .