Харьковскую фан-зону закрыли из-за непогодыОфіціальну фан-зону Чемпіонату Європи з футболу 2012 року на пл. Свободи закрили через негоду. Як повідомив офіційний сайт Харківської міськради, фан-зону закрили у зв'язку з тим, що в Харкові оголошено штормове попередження.

Як стало відомо "SQ", на останніх хвилинах матчу Італія-Хорватія трансляцію перервали і глядачів попросили залишити фан-зону, оголосивши по гучномовцю про штормове попередження. Оголошення пролунало російською та англійською мовами. Всіх присутніх попросили прийти завтра. За словами очевидців, у фан-зоні в цей момент знаходилося близько 2 тисяч глядачів. На даний момент усі вболівальники залишили фан-зону.

Як повідомила прес-служба міськради з посиланням на заступника директора Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу Харківської міськради Наталю Мірошниченко, фан-зона практично не постраждала від негоди. Були пошкоджені тільки декілька секцій огорожі, але ні купол віп-зони, ні торговельні намети не постраждали. Крім того, були вчасно знеструмлені екрани, звукоапаратура та електрогенератори. Працівники всіх служб, які забезпечують роботу фан-зони, залишили її територію, і зараз там перебуває лише охорона.

Довідка "SQ". 7 червня в Харкові відкрилася офіційна фан-зона на пл. Свободи. Вона працюватиме під час проведення чемпіонату з 8 червня до 1 липня: в нематчеві дні - з 14.00 до 24.00, у дні проведення матчів у Харкові (9, 13 і 17 червня) - цілодобово. Тут проходять усі основні масові заходи в рамках чемпіонату для дозвілля харків'ян і гостей міста, а також транслюються матчі чемпіонату. Трансляція здійснюється на трьох екранах. У фан-зоні є VIP-трибуна на 300 місць, три медпункти, 50 торговельних наметів з їжею, напоями, сувенірною продукцією, санітарна зона з туалетами.

Сьогодні, 14 червня, футбольні збірні Італії та Хорватії (група C) у матчі другого туру Євро-2012 зіграли внічию 1:1.