В Харькове открыли реконструированный памятник футбольному мячу

Реконструйований пам'ятник футбольному м'ячу, розташований у саду ім. Т.Шевченка в Харкові, урочисто відкрили 12 червня. На відкритті були присутні заступник харківського міського голови Олександр Попов, директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко, директор Департаменту комунального господарства міськради Віктор Кітанін та ректор Харківської національної академії міського господарства Володимир Бабаєв.

Як розповів після відкриття пам'ятника журналістам О.Нечипоренко, було відновлено підставу пам'ятника з гранітних плит, декоративне підсвічування м'яча й тротуарну плитку навколо нього. Поверхня м'яча відполірована. Біля пам'ятника встановлено нові лавки та урни. За словами О.Нечипоренка, м'яч був реконструйований на спонсорські кошти.

В Харькове открыли реконструированный памятник футбольному мячу В Харькове открыли реконструированный памятник футбольному мячу
В Харькове открыли реконструированный памятник футбольному мячу В Харькове открыли реконструированный памятник футбольному мячу

 

Довідка "SQ". Пам'ятник футбольному м'ячу був відкритий 24 серпня 2001 р. Він являє собою постамент з чорного граніту з крилами для освітлення і з бронзовим футбольним м'ячем діаметром 1,5 м, вага монумента - понад 2 т.

Раніше В.Кітанін заявляв, що всі роботи планується завершити до початку Євро-2012, до 2-3 червня.