40 іноземних уболівальників придбали місця в неіснуючому кемпінгу в сел. Старий Салтів Вовчанського району Харківської області. Про це 11 червня повідомив журналістам директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу Харківської міськради Олександр Нечипоренко.

За його словами, близько години тому йому зателефонував надзвичайний і повноважний посол України в Нідерландах (Олександр Купчишин - "SQ") і повідомив, що 40 голландських уболівальників придбали через інтернет місця в неіснуючому наметовому містечку в с. Старий Салтів. Ці вболівальники вже приїхали до Харкова, і зараз вирішується питання їх розселення. Як зазначив директор Департаменту з підготовки Євро, їх розселять по кемпінгам у Харкові і Харківській області - в Журавлівському і Олексіївському гідрропарках, а також у резервному кемпінгу в сел. Високий (Харківський район). Він також підкреслив, що, за словами О.Купчишина, голландські вболівальники задоволені умовами проживання в оранж-кемпі на Журавлівці.

О.Нечипоренко зазначив, що в наметовому містечку в Олексіївському гідропарку проживали 4 іноземці, які вже поїхали. На даний момент заявки на проживання в цьому кемпінгу подали 8 німецьких вболівальників, які збираються мешкати в трейлерах. У резервному кемпінгу в сел. Високий на сьогодні проживає 170 уболівальників. В ораннж-кемпі на Журавлівці, як і планувалося, сьогодні очікують 1100 голландських уболівальників.

Як повідомив сайт Головного управління МВС України в Харківській області з посиланням на керівника делегації голландських поліцейських, які працюють у Харкові, табір у Старому Салтові, в якому голландці забронювали місця, дійсно існує. Однак уболівальників не влаштували умови проживання в ньому. Тому іноземці прийняли рішення повернутися до Харкова і звернулися за допомогою до свого посольства.

Облуправління міліції зараз перевіряє цю інформацію.

За власною інформацією "SQ", кемпінг у Старому Салтові дійсно існує - на території бази відпочинку "Дружба". Зараз у ньому проживає близько 20 голландських уболівальників. Як розповів О.Нечипоренко, посол України в Нідерландах передав йому листа від Міністерства закордонних справ Нідерландів, у якому Харкову дякують за надану допомогу в розселенні вболівальників, не захотіли жити в Старому Салтові, а також просять "не розвивати цей конфлікт".

Зараз 40 осіб, яких не влаштували умови проживання в Салтові, розселили по іншим кемпінгам Харкова та області.

 

Довідка "SQ". У Харкові та Харківській області облаштовано три наметових містечка для іноземних уболівальників. У районі пляжної зони Журавлівського гідропарку розбитий кемпінг для голландських уболівальників, розрахований на декілька тисяч осіб. На території кемпінгу встановлено близько 700 наметів: віп-тенти на дерев'яній основі з 30-сантиметровою сходами, душем і кондиціонером, намети на дерев'яній основі і звичайні намети. До майданчиків підключено електрику, прокладені всі комунікації, встановлено туалети. Ще один кемпінг розбитий в Олексіївському лугопарку. Він розрахований на 200 осіб, але у випадку масового напливу туристів зможе прийняти до 500 відвідувачів. Тут встановлено шість великих наметів, кожен з яких може вмістити 15-20 осіб. До наметів проведено електрику, встановлені шезлонги з матрацами. Розбитий також резервний кемпінг у сел. Високий Харківського району.