За розвитком подій на Євро-2012 має намір спостерігати половина дорослого населення України (віком старше 18 років). Зокрема, 31% опитаних мають намір слідкувати за більшістю матчів, починаючи з групових турнірів, 9% - за матчами плей-офф і фіналом, ще 9% - тільки за фіналом. Разом з тим, 46% респондентів абсолютно не цікавляться чемпіонатом і 5% - не визначилися. Такі результати дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг". Євро-2012 викликає значно більший інтерес в українців, ніж минулий чемпіонат світу з футболу (порівняно з дослідженням соціологічної групи "Рейтинг", мундіаль-2010 зацікавив менше 40% українців).

За ходом чемпіонату слідкуватимуть 75% опитаних українських чоловіків і менше 30% жінок, при цьому 55% ​​чоловіків мають намір слідкувати за більшістю матчів, починаючи з групових турнірів і до фіналу. У 2010 р. за матчами чемпіонату світу стежили майже дві третини чоловіків і майже кожна п'ята жінка. Так, найбільше інтерес зріс серед жінок. Чим молодші респонденти, чим вищий у них рівень освіти і прибутків, тим у них вищий інтерес до Євро-2012. Серед користувачів інтернету вболівальників у 1,5 рази більше, ніж серед тих, хто інтернетом не користується.

Крім збірної України (92%), більшість буде вболівати за збірні Росії (23%), Німеччини (15%), Англії (15%), Іспанії (15%) та Італії (12%). Також опитані будуть вболівати за Францію (5%), Нідерланди (5%), Польщу (4%) і Португалію (4%). 3% респондентів чітко не визначилися, за кого вболіватимуть.

Найбільші шанси на перемогу на Євро-2012, на думку опитаних, мають збірні Іспанії (29%) і Німеччини (26%), а також Англії (23%) та Італії (16%). Разом з тим, українці вірять в успіх і національної збірної. Майже чверть респондентів вважають, що збірна Україна має шанси на перемогу. Значно менше українців вірять у перемогу Нідерландів (7%), Франції (7%), Португалії (5%) і Росії (4%). В шанси інших команд вірять не більше 1%.

Довідка "SQ". Було опитано 2 тис. респондентів. Опитування проведено 5-14 травня, похибка вибірки - не більше 2,2%

Чемпіонат Європи з футболу, який приймають Польща та Україна, відкрився 8 червня у Варшаві (Польща). Він триватиме до 1 липня. Харків приймає три матчі групового етапу, в усіх поєдинках зіграє збірна Нідерландів. 9 червня пройшов матч зі збірною Данії, в якому перемогла Данія з рахунком 1:0. 13 червня (початок о 21.45) відбудеться матч зі збірною Німеччини і 17 червня (початок о 21.45) - Португалії. Усі матчі проходять на стадіоні "Металіст".