"Жодного сплеску здачі квартир після приїзду до Харкова іноземних уболівальників не відбулося", - заявила 9 червня "SQ" директор приватного агентства нерухомості "Пік" Нінель Желебовська.

За її словами, на ринку оренди нерухомості міста практично не змінилися ні ціни, ні кількість квартир, які здаються в оренду. "Ті, хто здавав квартири в центрі міста й у районі стадіону "Металіст", у розрахунку на приїзд іноземних уболівальників виселили своїх клієнтів і прорахувалися. Іноземні вболівальники не дуже й поспішають знімати квартири", - підкреслила Н.Желебовська.

За її словами, така ситуація пояснюється тим, що в Харкові достатньо місць у кемпінгах для проживання іноземних уболівальників. "Уболівальників централізовано розселили. Іноземці, приїжджаючи до незнайомого міста, навряд чи будуть самі шукати собі житло, вони користуються тим житлом, яке пропонують туроператори, і кемпінгами, організованими міською владою", - зазначила вона.

За її словами, до її агентства не зверталися ні окремі іноземні вболівальники, ні туроператори. "У власників квартир, які постійно здають їх подобово, може бути інша ситуація. Вони зазвичай мало пов'язані з агентствами. Проте й у них, я думаю, особливого сплеску немає", - зазначила Н.Желебовська.

Довідка "SQ". У Харкові розбито три кемпінги для іноземних вболівальників - на Журавлівці (розрахований на кілька тисяч осіб), в Олексіївському гідропарку (від 200) і в сел. Високий (200 місць).