90% іноземних уболівальників прибувають до Харкова авіасполученням, 5% - автотранспортом, а 5% - на поїздах. Про це 9 червня повідомив журналістам директор Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко. За його словами, сьогодні до Харкова прибуде ще 53 літаки з уболівальниками. Всього на сьогодні в харківському аеропорту заплановано 213 зльотів-посадок. "Проблем із затримками літаків і поїздів немає, всі справляються зі своїми завданнями", - підкреслив О.Нечипоренко.

Директор Департаменту Євро-2012 також повідомив, що в сел. Високий (Харківський район) працює резервний кемпінг для іноземних уболівальників, де мешкає 70 голландців, 20 датчан і вболівальники з інших країн. Усього в кемпінгу - близько 200 осіб (основний кемпінг для голландських уболівальників знаходиться в Журавлівському гідропарку. Також розбитий резервний кемпінг для іноземців в Олексіївському гідропарку - "SQ").

Довідка "SQ". Сьогодні о 10.14 у харківському аеропорту приземлився перший чартерний рейс з Амстердама (Голландія), на борту якого знаходилося 170 вболівальників з Нідерландів. Вчора прибуло 9 чартерних рейсів. Сьогодні очікується прибуття ще 53 літаків з іноземними вболівальниками.

За 7-8 червня і ранок 9 червня на Південний вокзал прибуло 400 голландців і 60-70 датчан. Також приїхали росіяни (близько 60 осіб), була зареєстрована група з 10 німців, прибувають гості з інших країн, наприклад, з Китаю. Сьогодні більше 100 іноземців прибули ранковим потягом Київ - Харків.

Як повідомили "SQ" у Департаменті Харківської міськради з питань підготовки до Євро-2012, до початку сьогоднішнього матчу Нідерланди - Данія (19.00, стадіон "Металіст") очікується прибуття 15 тис. уболівальників, 13 тис. з яких - голландці і данці.