Урочисте відкриття чемпіонату Європи 2012 р. з футболу відбулося сьогодні, 8 червня, у Варшаві (Польща). Церемонія відкриття турніру почалася о 18.40. У ній, зокрема, взяли участь президент Польщі Броніслав Коморовський та президент України Віктор Янукович, а також президент УЄФА Мішель Платіні.

На церемонії з етюдом Фредеріка Шопена для фортепіано виступив угорський піаніст Адам Дьордь. Для хореографічної постановки на церемонії відкриття було задіяно більше 800 волонтерів, які представляють 63 країни.

Після урочистої церемонії в матчі відкриття турніру зіграють збірні Польщі та Греції (початок - о 19.00). Пізніше у Вроцлаві зіграють росіяни та чехи (21.45).

Довідка "SQ". Концепцію церемонії відкриття Євро-2012 розробив Марко Баліч - креативний директор і виконавчий продюсер італійської компанії "Flimmaster Events", що займається організацією та проведенням подібних заходів. Раніше М.Баліч брав участь у створенні концепції церемоній відкриття і закриття Олімпійських ігор-2006 у Турині (Італія) і церемонії відкриття "Донбас Арени" у Донецьку (Україна).