З учорашнього дня в рамках домовленості між урядами Польщі та України на кордоні з Польщею почалося спільне оформлення людей і транспортних засобів, що прибувають на Євро-2012, контролюючими органами двох країн. Про це сьогодні, 6 червня, повідомили "SQ" у Державній прикордонній службі України. Загальний контроль під час проведення Євро-2012 буде здійснюватися на території Польщі. Він буде діяти на 7 автомобільних і одному залізничному пунктах пропуску.

До України почали прибувати перші уболівальники з Нідерландів, Німеччини, Південної Африки, Швеції, Польщі та Росії, а також волонтери УЄФА. Кордон уже перетнуло понад 200 уболівальників. Також сьогодні очікується прибуття до України збірних Швеції та Франції. Активно перетинають кордон і представники УЄФА, а також представники мас-медіа.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. Згідно з прогнозами, матчі Євро в Харкові відвідає до 300 тисяч уболівальників.