Охранять порядок в фан-зоне в Харькове будет около тысячи милиционеровОхороняти порядок у фан-зоні на пл. Свободи в Харкові під час Євро-2012 буде близько тисячі міліціонерів. Вони чергуватимуть по периметру фан-зони. Про це 5 червня повідомила журналістам заступник директора Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу Харківської міськради Наталія Мірошниченко.

За її словами, в фан-зоні буде працювати близько десяти камер відеоспостереження. Для іноземних уболівальників розроблені правила поведінки у фан-зоні, які надруковані в путівниках і будуть розміщені при вході до фан-зони. Крім міліції порядок у фан-зоні будуть забезпечувати до 180 співробітників охоронної фірми.

Як повідомив комендант фан-зони Сергій Литвинов, перед входом до фан-зони буде розміщений список заборонених предметів, який фактично дублює список предметів, які заборонено проносити на стадіони. Речі кожного, хто входить будуть оглядати. "Проносити можна не тільки скляну тару, а й пластикові пляшки. Пиво продаватиметься в фан-зоні тільки в пластикових стаканах. Дівчатам не можна з собою заносити лаки, аерозолі, тому що вони можуть бути використані як великі запальнички. Не можна проносити барабани, дудки, мегафони, професійну знімальну апаратуру без акредитації в медіа-центрі", - зазначив С.Литвинов.

Поруч з фан-зоною працюватимуть чотири опорних пункти міліції - на пр. Леніна, вул. Трінклера, вул. Іванова і біля Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна. Там будуть базуватися автомобілі МНС, МВС та швидкої допомоги. Біля кожного входу до фан-зони буде знаходитися автомобіль швидкої допомоги, який буде працювати як медпункт, а при необхідності зможе відвезти потерпілих до лікарні.

Довідка "SQ". Фан-зона пл. Свободи буде працювати під час проведення чемпіонату Європи з футболу з 8 червня до 1 липня: в нематчеві дні - з 14:00 до 24:00, в дні проведення матчів у Харкові (9, 13 і 17 червня) - з 10:00 до 1:00. У фан-зоні будуть проводити всі основні масові заходи в рамках чемпіонату для дозвілля харків'ян і гостей міста, а також транслювати матчі чемпіонату. Матчі будуть транслюватися на трьох екранах. У фан-зоні є VIP-трибуна на 300 місць, три медпункти, 50 торговельних наметів з їжею, напоями, сувенірною продукцією, санітарна зона з туалетами, підключеними до водопроводу і каналізації.