Президент УЄФА Мішель Платіні надіслав на ім'я харківського міського голови Геннадія Кернеса лист з подякою за проведення матчів Євро-2012 у Харкові. Про це повідомив сайт міськради.

У листі зазначено, що Г.Кернес як міський голова зіграв найважливішу роль у забезпеченні високого рівня проведення в Харкові матчів чемпіонату. За словами М.Платіні, окремої подяки заслуговує робота всіх міських служб, які забезпечували прийом уболівальників і функціонування громадського транспорту, а також хороша організація фан-зони й створення інфраструктури стадіону.

"Якість наданих послуг, внесок міської влади та всіх її співробітників, привітність та гостинність мешканців Харкова, висока ефективність проведеної спільної організаційної роботи, без жодного сумніву, багато в чому сприяли успішному проведенню всього турніру Євро-2012 і тому, що цей чемпіонат буде ототожнюватися з поняттям великого європейського футбольного свята", - йдеться в листі.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройшла в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграла збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. Усі матчі пройшли на стадіоні "Металіст".
Раніше в Харкові з'явилися рекламні щити з написом "Дякуємо, Харків!" від голландських уболівальників. Ці білборди замовило посольство Нідерландів в Україні.