До фан-зони, розташованої на площі Свободи в Харкові, декілька осіб намагалися пронести газові балончики, файєри і травматичні пістолети. Правоохоронці запобігли цьому і не допустили потрапляння до фан-зони заборонених предметів. Про це 9 червня розповів журналістам комендант фан-зони Сергій Литвинов.

За його словами, вчора фан-зону відвідало до 15 тис. харків'ян і гостей міста. Протягом дня охорона периметра фан-зони і правоохоронці не зафіксували жодного порушення порядку. До медиків ніхто не звертався.

С.Литвинов також нагадав, що за 4 години до початку ходи голландських уболівальників з пл. Свободи до стадіону "Металіст" (стартує о 16.00) входи до фан-зони з вул. Сумської і з боку парку Шевченка будуть тимчасово закриті і відкриються одразу після того, як уболівальники збірної Нідерландів залишать фан-зону.

Довідка "SQ". 7 червня в Харкові відкрилася офіційна фан-зона на пл. Свободи. Вона працюватиме під час проведення чемпіонату Європи з футболу з 8 червня до 1 липня: в нематчеві дні - з 14:00 до 24:00, дні проведення матчів у Харкові (9, 13 і 17 червня) - з 10:00 до 1:00. У фан-зоні будуть проводити всі основні масові заходи в рамках чемпіонату для дозвілля харків'ян і гостей міста, а також транслювати матчі чемпіонату. Матчі будуть транслюватися на трьох екранах. У фан-зоні є VIP-трибуна на 300 місць, три медпункти, 50 торговельних наметів з їжею, напоями, сувенірною продукцією, санітарна зона з туалетами.