Близько 400 співробітників ДАІ патрулюватимуть вулиці Харкова в дні матчів Євро-2012. Про це 8 червня повідомили "SQ" в управлінні ДАІ в Харківській області.

За інформацією ДАІ, 54 даішники приїдуть до Харкова на час Євро-2012 з Дніпропетровської, Одеської, Полтавської та Сумської областей. У ті дні чемпіонату, коли в Харкові не буде матчів, даішників на вулицях міста буде менше - 200-300 осіб. Для порівняння: у звичайні дні Харків патрулює 30-40 даішників.

Окрім того, на дорогах міста працює вісім мотоциклістів у новій формі. Їх завдання - супровід автобусів збірних Нідерландів, Данії, Португалії. Кожен автобус супроводжують чотири мотоциклісти.

У дні матчів навколо стадіону "Металіст" створять транспортний периметр, обмежений пр. Гагаріна - пл. Руднєва - пр. Московським - вул. Польовою - пров. Золотим - пр. Гагаріна. У ці дні з 6.00 ранку до 2.00 ночі проїзд на територію периметра буде обмежений. За 4 години до проведення матчу рух транспортних засобів у межах периметра забороняється. Власникам автомобілів, які мешкають у межах периметра і хочуть користуватися своїм транспортом у цей час, необхідно було отримати акредитаційні талони в Департаменті транспорту і зв'язку Харківської міськради.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. Всі матчі пройдуть на стадіоні "Металіст". Збірна Нідерландів на час проведення Євро-2012 базується в Кракові (Польща) і буде прилітати до Харкова за день до матчу і відлітати до Польщі після нього.