Харківська облрада уклала з ПП "Еве-Груп" договір купівлі-продажу нежитлових приміщень, які знаходяться на балансі Харківського національного театру опери та балету ім.Лисенка. Про це повідомили "SQ" в облраді. Загальна площа приміщень - 4 тис. 91,4 кв.м. Приватизація за конкурсом була проведена за рішенням облради від 21 квітня 2011 р.

Як уточнили в облраді, йдеться про парковку та деякі нежитлові допоміжні приміщення. Сума, виручена від продажу, склала 8 млн. 44 тис.грн. (у тому числі ПДВ - 1 млн. 340 тис.грн.).

Довідка "SQ". Продані приміщення були побудовані 1990 р., їх фізичне зношення складає 33%. На конкурс об'єкт був виставлений за ціною 6 млн. 699 тис.грн. без урахування ПДВ (з урахуванням ПДВ - 8 млн. 38 тис.грн.). Від покупця потрібно забезпечити збереження інженерних систем, організувати системи обліку електроенергії, забезпечити благоустрій прилеглої до об'єкта території. Парковка в статутній діяльності театру не використовується, частково приміщення передані в оренду. Керівництво театру не заперечувало проти відчуження парковки за умови, що облрада ухвалить рішення про направлення коштів, отриманих від приватизації, на ремонт будівлі театру.