Харківська облдержадміністрація буде вимагати виділення коштів на продовження ремонту дороги від Харкова до кордону з Полтавською областю. Про це 31 січня заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, 6 лютого у нього буде особиста зустріч із першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим і практично з усіма міністрами. На цих зустрічах будуть порушуватися найбільш важливі для регіону проблеми.

Як зазначив Добкін, що стосується дороги, то проблема полягає в тому, що в ході її реконструкції був укладений переважно перший шар асфальту. "Нам ще вдалося за рахунок залучених під майбутнє фінансування коштів виконати роботи з укладання другого шару на спусках і підйомах. Фінансування ще не надійшло. На дорозі залишився перший шар, і якщо ми навесні не приступимо до укладання другого, то втратимо і перший. А значить, разом із ним і кошти, витрачені на його укладання", - зазначив Добкін.

Він також повідомив, що новий підхід до вибору об'єктів фінансування (маються на увазі зустрічі губернаторів з міністрами - "SQ") привабливий тим, що суму, яку держава виділила на вирішення різних проблем, не віддали безадресно міністерствам. "Адже є міністерства, які розподіляють кошти, але у нас немає проектів під ці гроші. А тепер кошти будуть спрямовані теж через міністерства, але на конкретний проект. Такий підхід мені більше подобається", - підкреслив Добкін.

Довідка "SQ". У Харківській області 5 липня 2012 р. ввели в експлуатацію ділянку дороги Харків-Київ від сел.Коммунар (Харківський район) до кордону з Полтавською областю. Деякі ділянки дороги в ході ремонту були розширені, і тепер її ширина складає 12 м. Основна частина дороги покрита одним шаром асфальту, 12 км - двома шарами. У 2013-14 рр. планується на всій дорозі покласти два шари асфальту, щоб вона відповідала першій категорії. Вартість ремонту дороги склала 320 млн.грн.