На заводе имени Малышева выплатили 20 миллионов гривен долгов по зарплатеНа заводі імені Малишева виплатили 20 мільйонів гривень боргів із зарплаті ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) виплатили 20 млн.грн. заборгованості із заробітної плати. Про це повідомив "SQ" в.о. генерального директора заводу Микола Бєлов. За його словами, на заводі була заборгованість із зарплати, що сформувалася за останні п'ять місяців, коли зарплата виплачувалася частково. Кошти виділені за участю генерального директора державного концерну "Укроборонпром" Дмитра Саламатіна.

Як зазначив М.Бєлов, кошти були виділені як додаткове авансування за кількома контрактами. "Сподіваємося, що у наступний рік увійдемо без заборгованості із зарплати", - зазначив М.Бєлов.

Він також повідомив, що крім заборгованості із зарплати була виплачена частина заборгованості до Пенсійного фонду - сума єдиного соціального внеску склала 6,6 млн.грн.

Довідка "SQ". Держконцерн "Укроборонпром" створений в грудні 2010 р. відповідно до указу президента. До складу концерну серед інших українських підприємств увійшли ДП "Завод ім.Малишева", казенні підприємства "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім.Морозова", "Харківське конструкторське бюро з двигунобудування", а також Київський, Житомирський і Миколаївський ремонтно-механічні заводи.

Завод ім.Малишева виробляє бронетехніку (танки і бронетранспортери), зараз завод виконує контракт на постачання бронетранспортерів до Іраку.

За даними прокуратури, борги із зарплати на заводі ім.Малишева становить 35,7 млн.грн. Ця заборгованість утворилася за 5 місяців (з вересня 2010 р. до лютого 2011 р.). У 2011 р. на завод надійшло 208 млн.грн., з них більше 50 млн.грн. було виділено на виплату зарплати.