На будівництво парковок у рамках підготовки до Чемпіонату Європи 2012 р. з футболу (для цільових груп) у бюджеті Харкова на 2012 р. заплановано виділити 4 млн.грн. Таке рішення прийняла Харківська міськрада на сесії 28 грудня. Зокрема, паркування будуть облаштовані на вул.Плеханівській, вул. Кірова, вул. Державинській і в районі Балашівського шляхопроводу.

Крім того, у міському бюджеті на 2012 р. закладено 200 тис.грн. на будівництво фан-зони на пл.Свободи. Всього на будівництво фан-зони необхідно 23 млн.грн.

Довідка "SQ". Основні паркінги, які готуються до Євро-2012, будуть розташовуватися навколо стадіону "Металіст" - починаючи від пр. Гагаріна і закінчуючи пр. Московським. Найбільший паркінг буде розташовуватися прямо біля стадіону "Металіст". Там також буде обладнана парковка для автомобілів людей з обмеженими фізичними можливостями.

Також у Харкові визначені чотири ділянки для створення трансферних паркінгів, щоб під час чемпіонату не допустити перевантаження міських магістралей і виключити можливості блокування під'їзду до об'єктів Євро-2012. Два паркінги будуть організовані на в'їзді до міста з боку Донецька на початку Московського проспекту. Перший з них буде біля станції метро "Тракторний завод", другий - біля станції метро "Пролетарська". Третя тимчасова парковка буде створена в районі перехрестя Бєлгородського шосе і вул.Академіка Проскури. Четвертий паркінг організовують у районі вул. Коростельської та вул. Полтавський Шлях. Окрім того, в межах міста задіють паркінги КП "Муніципальне паркування".

Головна фан-зона Харкова буде розташовуватися на пл. Свободи. Її площа - 22,5 тис. кв. м, фан-зона вміщатиме до 45 тисяч уболівальників. У фан-зоні, яка працюватиме протягом усього терміну проведення чемпіонату - з 8 червня до 1 липня 2012 року, - планується проводити всі основні масові заходи в рамках чемпіонату для дозвілля харків'ян і гостей міста, а також транслювати матчі. Сцену розмістять біля готелю "Харків". У фан-зоні буде працювати координаційний штаб, VIP-зона з окремим входом, інфраструктурою та медіа-центром, камери зберігання, службово-адміністративні приміщення.