ТОВ "Юкрейніан нью агро текноледжіз" (ЮНАТ) стане інвестором проекту "Село майбутнього" в Харківській області. Про це повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА) з посиланням на заступника голови ХОДА Юрія Сапронова. За його словами, інвестор отримав одностайну підтримку під час спільного засідання робочої групи з питань підготовки і реалізації проекту "Село майбутнього" та профільної комісії Харківської облради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування.

"У питанні реалізації інвестиційного проекту "Село майбутнього" як складової національного проекту "Відроджене скотарство" - розробка і реалізація програми розвитку скотарства" ми вийшли на фінішну пряму. Ми стали першими в Україні і зможемо ділитися своїм досвідом з усіма, хто зацікавиться. Але для нас найголовніше те, що з'явиться реальний інвестор, будуть створені сучасне виробництво і наука, нові робочі місця і почнуть вкладатися кошти в соціальну сферу", - заявив Сапронов.

Довідка "SQ". У рамках проекту на території Валківського та Харківського районів області передбачається створення сучасного селекційно-генетичного центру, вирощування овочів у теплицях і на відкритому ґрунті, будівництво овочесховищ і молочних ферм.