ВАТ "Турбоатом" (Харків) придбало залізничну гілку у ДП "Харківський електромеханічний завод" (ХЕМЗ). Як повідомили "SQ" у прес-службі "Турбоатому", торги відбулися минулої п'ятниці, 26 жовтня, сума операції поки не розголошується.

Як розповідав раніше генеральний директор "Турбоатому" Віктор Суботін, довжина гілки - близько 3,5 км. "Раніше колії використовувалися і "Турбоатомом" і ХЕМЗом, а тепер - тільки "Турбоатомом": щодня за їх допомогою завод відвантажує продукцію на склади. "Турбоатом" уже давно за свій рахунок ремонтує ці шляхи, тому що у ХЕМЗу немає такої можливості. Ми щомісяця відвантажуємо до ста вагонів, рухаючись цими коліями", - зазначив він.

Довідка "SQ". ВАТ "Турбоатом" виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. 75% акцій ВАТ належить державі.

ХЕМЗ у 2007-2009 р. проходив процедуру банкрутства, яка завершилася мировою угодою. На березень 2012 р. на підприємстві заборгованість із зарплати становила 6 млн.грн., на її погашення планувалося спрямувати кошти, виручені від продажу зайвого майна. Завод планував продати непотрібні виробничі площі, технологічне оснащення та обладнання.