ДП "Електроважмаш" і ДП "Південна залізниця" (обидва - Харків) за результатами тендерів уклали угоди на отримання кредитів на 80 млн.грн. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", поінформував портал "Наші гроші".

За даними порталу, "Електроважмаш" 8 жовтня уклало угоду з ПАТ "Дочірній банк Ощадбанку Росії" на отримання річної відновлювальної мультивалютної лінії у розмірі 30 млн.грн. Вартість кредиту склала 24% річних у гривні та 12,5% річних у рублях. Завод узяв гроші на поповнення оборотних коштів і виплату зарплати.

Як зазначають "Наші гроші", ПЗ 19 жовтня уклала угоду з ВАТ АБ "Укргазбанк" на отримання трирічного кредиту в розмірі 50 млн.грн. під 22,5% річних. Єдиним конкурентом на тендері було ПАТ "Дочірній банк "Ощадбанку Росії". Про цільове призначення кредиту не повідомляється.

Довідка "SQ". "Електроважмаш" 1 жовтня взяв в "Ощадбанку Росії" на три роки кредит в еквіваленті 20 млн.дол. Відновлювана кредитна лінія відкрита для рефінансування заборгованості за кредитами в інших банках, а також для поповнення обігових та придбання основних засобів.

"Електроважмаш" спеціалізується з розробки і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного і міського транспорту. Завод виробляє продукцію для замовників з країн Європи, Росії, Індії, Казахстану, Панами, Мексики та інших країн.

Південна залізниця є складовою частиною залізничного транспорту України. Вона проходить за напрямком Північ - Крим - Кавказ. Її шляхи простяглися більш як на 3 тис.км територією шести областей України. Магістраль обслуговує понад 1 тис. промислових підприємств. На ПЗ функціонують 4 дирекції залізничних перевезень: Куп'янська, Полтавська, Сумська й Харківська. Управління Південної залізниці розташоване в Харкові.